“Toegang tot internet moet grondrecht zijn”

“Drie crisissen hebben recent bewezen dat de toegang tot internet echt een grondrecht moet zijn: de pandemie, de overstromingen en de energiecrisis. We moeten ervoor zorgen dat onze kwetsbare mensen te allen tijde het internet kunnen gebruiken. Bedrijven, overheden en scholen gaan er nu al van uit dat iedereen hierover beschikt, terwijl in de praktijk nog steeds vele mensen uit de boot vallen.”, aldus Jan Briers in de krant De Morgen.

Naar schatting heeft 10 procent van de Belgische bevolking geen toegang tot het internet. Bij onze medeburgers met een laag inkomen (minder dan 1.200 euro) loopt dat op tot ruim 30 procent. “Heel veel eenoudergezinnen kunnen zich gewoon geen internettoegang veroorloven”, merkt Jan Briers op.

Vanuit die optiek diende de volksvertegenwoordiger het wetsvoorstel in om de toegang tot internet in de Grondwet te verankeren, dat vandaag breed werd opgepikt in verschillende kranten.

Lees het volledige artikel hier: https://www.demorgen.be/nieuws/cd-v-wil-toegang-tot-internet-opnemen-in-grondwet-bedrijven-overheden-en-scholen-gaan-ervan-uit-dat-je-dat-hebt~b696f21e/

Vorige
Vorige

Parlementaire vraag: Het sectorale tussenakkoord bij de politie

Volgende
Volgende

Parlementaire vraag: De recente test van het BE-Alert waarschuwingssysteem