Jan Briers ontvangt Nigeriaanse Parlementsvoorzitters

Op maandag 25 september 2023 mocht Kamerlid Jan Briers een delegatie van Parlementsvoorzitters uit Nigeria verwelkomen in het Paleis der Natie. Deze bijzondere ontmoeting bood een waardevolle gelegenheid voor diepgaande gesprekken over o.a. de verdeling van rechten en verantwoordelijkheden tussen het nationale en deelstaatniveau.

Jan Briers deelde inzichten en ervaringen uit België, terwijl de Nigeriaanse delegatie hun eigen perspectieven en uitdagingen deelden. Een ander aandachtspunt op de agenda was het vergelijken van multi-level governance met betrekking tot de relaties tussen Nigeria en de Economische Gemeenschap van West-Afrikaanse Staten (ECOWAS), evenals de betrekkingen tussen België en de Europese Unie (EU).

Deze ontmoeting heeft ongetwijfeld de banden tussen België en Nigeria versterkt en heeft bijgedragen aan een dieper wederzijds begrip van federale structuren en multi-level governance. Jan Briers kijkt met enthousiasme uit naar verdere samenwerking en uitwisselingen in de toekomst.

Vorige
Vorige

Jan Briers in gesprek met Kosovaarse Vice-Premier en delegatie

Volgende
Volgende

Amerikaanse Parlementaire Delegatie verwelkomd door Jan Briers