Jan Briers in gesprek met Kosovaarse Vice-Premier en delegatie

Op donderdag 5 oktober 2023 verwelkomde Kamerlid Jan Briers de Vice-Premier en een delegatie uit Kosovo in het Belgische Parlement. Hij werd vergezeld door collega’s George Dallemange en Pieter De Spiegeleer. Eerste Vicepremier Besnik Bislimi en ambassadeur Astrit Zemaj brachten een open presentatie over de moeilijke relatie met Servië.

Het eerste gespreksonderwerp was het EU-integratieproces van Kosovo, evenals de vooruitzichten voor hun toekomst binnen de Europese Unie. Een ander cruciaal punt was de Noord-Kosovo-crisis. Dit complexe vraagstuk werd uitgebreid besproken met het oog op het vinden van mogelijke oplossingen en het bevorderen van vrede en stabiliteit in de regio.

Deze ontmoeting heeft ongetwijfeld niet alleen de diplomatieke betrekkingen tussen België en Kosovo versterkt, maar heeft ook bijgedragen aan een dieper begrip voor de uitdagingen en kansen die de EU-integratie met zich meebrengen. Jan kijkt uit naar verdere samenwerking en dialoog met Kosovo en is vastbesloten om bij te dragen aan een vreedzame toekomst voor de regio.

Vorige
Vorige

Parlementaire vraag: Overdracht van een deel van het justitiepaleis naar de Gentse opera

Volgende
Volgende

Jan Briers ontvangt Nigeriaanse Parlementsvoorzitters