Amerikaanse Parlementaire Delegatie verwelkomd door Jan Briers

Op woensdag 6 september 2023 had Jan Briers de eer om een Amerikaanse parlementaire delegatie in het Paleis der Natie te ontvangen. Deze bijzondere gasten, waaronder mevrouw Stephanie Brice en de heer Joe Morelle, vergezeld door enkele leden van de parlementaire administratie, werden warm onthaald door kamerlid Jan Briers en senator Karl Vanlouwe.

Tijdens de ontmoeting toonden de Amerikaanse parlementsleden veel interesse in de werking en de structuur van zowel de Kamer als de Senaat, evenals in de manier waarop verkiezingen in België worden georganiseerd. Er vond ook een openhartige uitwisseling plaats over de lopende situatie in Oekraïne, waarbij zowel Belgische als Amerikaanse perspectieven werden gedeeld.

Na een boeiende discussie werd het bezoek afgesloten met een rondleiding door de halfronden van zowel de Kamer als de Senaat.

Dit bezoek benadrukt de hechte banden en vruchtbare samenwerking tussen België en de Verenigde Staten op het gebied van parlementaire uitwisseling en diplomatie. Jan Briers kijkt ernaar uit om deze waardevolle relatie in de toekomst verder te blijven versterken.

Vorige
Vorige

Jan Briers ontvangt Nigeriaanse Parlementsvoorzitters

Volgende
Volgende

Jan Briers klust dagje bij in Maldegems bedrijf